Spara tid - några enkla tips och trix!

Cykla
Den som cyklar behöver inte leta busshållplatser och sedan stå och vänta på en opålitlig buss som kommer lite när den känner för det och sedan stånkar och brummar sig fram bland bilköer och trafikljus för att var 500:ade meter stanna helt och släppa på ny sävlig reseboskap i mängder. Utan att alls ta ut mig har jag i de städer jag bott i alltid kunnat vara omkring 20-50% snabbare än bussen med min cykel.

Att mäta sig med bilen är inte lika lätt, men man har större frihet och framkomlighet med cykel, navigerar förbi de flesta köer och behöver inte leta parkeringsplats i all evighet. Det är för det mesta en ganska jämn kamp. Cykeln är dock överlägsen rent kostnadseffektivt.

Lunchmöte
Du fyller på energidepåerna, samtidigt som du träffar andra; vänner, familj, affärsbekanta eller en kombination av dessa. Att länka samman olika bekantskaper som tidigare inte känner varandra med dig som nav kan spara tid (det är bra att träffa folk enskilt ibland, men man behöver inte ha vattentäta skott mellan sina bekantskaper) och även ge spännande synergieffekter.

Storhandla
Sluta fläng fram och tillbaka till butiken hela tiden. Koncentrera matvaruinköp till en gång i veckan. Använd inköpslista. Och börjar kassakön kännas alldelles för lång, håll ögonen på den stängda kassan bredvid. Det brukar inte dröja länge innnan den öppnas, och då gäller det att vara snabb. Ibland är det till och med läge att direkt ställa sig där. Det sätter också lite press.

Laga stormåltider och frys in
Att laga stora mängder mat tar sällan längre tid än att laga enstaka potioner. Frys in överflödet, eller ställ i kylen för morgondagen. Att laga flera rätter samtidigt är också ett tips.

Gör bankärenden över Internet
Räkningar och handel med värdepapper sköts för det mesta snabbast över Internet.

E-handla
Köp prylar på nätet och få dem direkt hem. Eller reka åtminstone utbudet så du vet var du skall leta när du kommer ut.

Datorhantering
En bra fingersättning och kortkommandon kan spara enormt mycket tid för dig som spenderar mycket tid framför datorn.

Nyttja talböcker
Lyssna på talböcker medans du diskar, stryker, tvättar, kör bil etc.

Taxi
Är man flera stycken och finare klädda lämpar det sig kanske inte med cykel och man planerar kanske att åka buss istället. Men varför inte ta en taxi? Utslaget per skalle är det inte sällan billigare. Att förutsätta att taxi alltid är dyrt är feltänk. Och även om det skulle vara något dyrare så går det oftast betydligt fortare.

Diskutera gärna punkterna och dela med er av egna tidsbesparande tips och trix!

Läsning om effektivitet på ett högre plan hittas bland annat i följande poster:

Introduktion till Getting things done (GTD)

Konsten att hålla ordning och reda

25 filer som gör dig mer organiserad

Skydd - Antivirus

Att ha ett bra och vettigt antivirusprogram är ett måste för att inte förlora massa tid om något skulle förstöra dina dokument. Prova NOD 32 Gratis.


Symantec's Norton är ett kändare antivirus program.
McAffe Antivirus är även de väldigt bra.

3 bra tips på 3 professionella antivirusprogram som skyddar dig mot långa tidsförluster.

Mvh Spararn

Testa din internetförbindelse

1. Bredbandstest


2. Testa Internethastighet 

3. Internet Speed test - Testa bredband


4. Numion - bredbandstest 

Testa ditt bredband med dessa 4 tester.

Mvh SpararnTrimma datorn

Heta nedladdningar i Trimma datorn
Källa: Pc För Alla


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0