http://spararn.blogg.se 4:a på google

Genom SEO optimering har min blogg http://spararn.blogg.se/ hamnat högt upp på google på orden spartips, spar tips.

http://spararn.blogg.se/ är just nu på 5:e plats av alla hemsidor och därav tänkte jag ha en SEO optimering skola där ni kan lär er hur ni hamnar först på google.

Sökmotoroptimering kallas olika sätt att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar på sökmotorer.


Eftersom sökmotorernas rangordning av webbplatser sker automatiskt har det uppkommit olika sätt att informera dessa för att få webbplatsen på en mer framträdande plats. Vissa metoder som var vanliga i sökmotorernas barndom, som att fylla en webbsida med ord och namn som inte syns för en vanlig besökare eller späcka sidans titelrad med upprepningar av ett visst ord, har numera mindre slagkraft, eftersom sökmotorerna har vidtagit mått och steg för att förhindra sådana tilltag.


Numera kan trick som är till för att medvetet lura sökmotorerna visserligen ge en bra placering under ett par dagar, men senare straffas av sökmotorn med att webbplatsen helt stryks ur sökresultaten. Sökmotorerna strävar numera efter att belöna sådana saker som är till nytta för surfaren, såsom god kvalitet, fyllighet, unikt material och användarvänlighet. Sökmotoroptimering handlar om att fokusera på dessa egenskaper utan att behöva investera alla resurser som detta egentligen skulle kräva, vanligen med syfte att maximera vinsten från reklam på sidorna. Google, som anses vara den viktigaste sökmotorn att optimera för, använder sig av en algoritm som kallas PageRank för att mäta vilken status en viss sida har på nätet.


Källa: Wikipedia

None


Kommentarer
Postat av: Martin

Hitta nyss hit. Behövde en sån här sida. Schysst.

2008-06-24 @ 22:26:44
URL: http://cmj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0