Billigaste resorna just nu

Hitta resor

- http://www.sista-minuten.info/ Bra tips om ospecificerat resande

- http://www.sistaminutenresor.just.nu/ Samlar de stora bolagens sistaminuten

- http://www.ticket.se/ Bra utbud av charterbolagens restresor

- http://www.travelmarket.se/ Med bra sökfunktion för 8 veckor framåt

- http://www.lastminute.com/ Erbjudanden från bland annat London vid långresor

- http://www.resfeber.se/ Har prisvärda paket med bra hotell

- http://www.supersavertravel.se/ Sökfunktion för valfria resmål

- http://www.kelkoo.se/ Effektiv sökning där man kan se jämförpriser

- http://www.seat24.se/ Söker de billigaste flygen och hotellen

- http://www.flygtorget.se/ Flygresor till bra priser


Källa: TT Spektra


Trots finanskris är det full fart på resebranschen. Men det går att göra resefynd och just nu är det högsäsong för sista minuten-jägare. Hit reser du billigast.

Finanskrisen och lågkonjunktur väntas slå mot plånboken och därmed dämpa reslusten. Fritidsresor skär ner utbudet med 10 procent inför sommaren och dyrare dollar och en svagare krona får oss att hålla igen, spår branschaktörer. Men för den som vill fly krisen går det att fynda just nu, enligt Ticktes kommunikationschef Martin Durnik.


- Den här perioden vi är inne i just nu och fram till novemberlovet och sen också efter de stora ledigheterna jul och nyår, det är då det är sista minutensäsong, säger Martin Durnik.

Framförallt är det resmålen runt Medelhavet som är mest prisvärda.


-Turkiet är väldigt billigt och där är det fortfarande uppåt 30 grader varmt. Likaså Cypern, säger Martin Durnik. På längre resmål är sista minuten-utbudet däremot inte lika stort, som till exempel till Thailand.


- Sen ser man inte lika mycket av Egypten och Kanarieöarna i det utbudet, men det är också destinationer som man åker till senare, säger han.


Att vi reser mindre
till följd av de ekonomiska oroligheterna märks inte av i någon större utsträckning än, enligt branschen. Något som kan komma att påverka är valutaförändringarna. Under senare tid har dollarn blivit betydligt dyrare och på torsdagsmorgonen kostade en euro för första gången över 10 kronor. Men resandet präglas än så länge av att dollarn och pundet legat lågt under året. Det märks inte minst på topplistorna hos resebyråerna. Bland storstäderna är det London och New York som är populärast.


- USA har växt under hösten när dollarn varit så låg. Intresset kan ju komma att svalna, men det finns en tendens att det släpar efter själva valutaförändringarna, säger Martin Durnik.

Källa: e24.se

None


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0