spararn.blogg.se

Studentrabatterna du inte får missa
Äta och dricka ute
Små summor som är lätt att strunta i, men får effekt i långa loppet. Till exempel får du rabatt hos Subway, Mc Donald's och Espresso House.

Träning
Glöm inte att säga att du är student - du får ofta rabatt när du köper det svindyra träningskortet. Ett exempel är Friskis & Svettis där du får 10 procent rabatt, eller ett billigare kort som gäller vissa tider på dagen.

Klippning
Att spara in en 50-lapp per klippning kan vara värt mycket. Kolla därför upp om det finns någonstans du kan få rabatt i just din stad.

Datorer och mjukvara
Studentrabatt bland annat när du köper en Mac eller program från Microsoft och Adobe.

Glasögon
En sådan där annan sak som gör hål i plånboken. Rabatt finns till exempel hos Synsam - 10 procent på båge och glas vid köp av kompletta glasögon.

Tandläkare
Att gå till tandläkaren är svindyrt och små rabatter kan vara värt massor. Kolla upp var de finns i din stad.

Trafikskolor
Här finns ofta rabatt på paket. Kolla om det finns på din ort.

Kläder
Det går faktiskt att få studentrabatt på kläder också. Ett exempel är Topshop/Topman som ger dig 10 procent på ordinarie priser.

Tidningar
En mängd tidningar har studentrabatt när du prenumererar. DN, King, Bon, Elle, Fokus och Ordfront är bara några av många. Hitta fler på http://www.studentprenumerationer.se/och hör med din lokala tidning.

Bio
Hos SF går du på utvalda filmer för 60 kronor måndag till torsdag, men även mindre biografer har ofta rabatt.

Museum
Ofta gäller halva priset eller liknande.

Teater
Studenter brukar få ordentlig rabatt.

Resor
Här finns gott om studentrabatter. Till exempel kan du få rabatt hos SJ, SAS, Swebus Express och Flygbussarna.

Bank
Rabatten på banktjänster är lätt att missa. Hos Swedbank slipper du till exempel årsavgiften för internetbetalning och bankkort och sparar alltså flera hundra kronor per år.

För att hitta fler studentrabatter och ta reda på vad som gäller i just din stad - kolla på http://www.mecenat.se/ och www.rabattguiden.nu/studentkortet eller fråga innan du betalar. Många rabatter gäller oavsett vilket studentkort du har, medan andra är bara gäller vissa.

Källa: mecenat.se, rabattguiden.nu/studentkortet, studentprenumerationer.se samt företagens webbsidor.

Mvh Spararn