Google Analytics & Google Webmaster Tools

Godkväll,


Tänkte tipsa om Google Analytics. Ett verktyg som ger dig detaljerade uppgifter om besökarna till dina webbsidor och hur deras besök ser ut. Du kan bland annat få följande information:

 • Antal besökare
 • Antal unika besökare
 • Hur en besökare kom till din sida (referrals)
 • Vilka sökord som användes
 • Vilka sidor som de tittar på
 • Utgångssidor
 • Var de kommer ifrån
 • Information om webbläsare
 • Tid på webbplatsen
 • Nya eller återkommande besökare

Ladda ner Google Analytics nu för perfekt statistik!

Med Google Webmaster Tools kan du berätta för Google att du har en sitemap på din hemsida. Du kan även ta bort indexerade sidor och göra inställningar för indexeringen. Ladda ner Webmaster Tools idag för mer kontroll.

 

MVH SPARARN


Del 11 - Bra rubriker skapar intresse!

Ett bra sätt att få fler läsare är att skriva bättre rubriker som lockar till läsning.

Martin Eriksson är nyhetschef på Metro. I fyra år har han jobbat med att göra rubriker i tidningen och sedan februari även på metro.se. Här är hans bästa rubriktips.

Håll dig kort. Det ska snabbt locka till läsning. Dessutom är det viktigt att rubriken blir begriplig när den hamnar på topplistor på olika bloggportaler. På metrobloggens listor klipps rubrikerna av om de är för långa. Försök använda som mest 40 tecken eller 5 ord, gärna ännu kortare.

Använd signalord. Det finns vissa saker som alltid väcker intresse. Sprit, väder och djur är populärt bland tidningsläsare ? på nätet är bloggar, sex och mode en enkel väg till många klick.

Locka in läsaren: ?Kolla in Britneys nya scenkläder? är bättre än ?Britney är så bra?. Det vill säga: Har du bilder på kläderna, berätta det för läsaren redan i rubriken. Andra sätt är att skriva ?Bilder: (och sedan rubriken)? eller ?Video: (rubrik)?.

Var kryptisk ibland. Som omväxling kan det vara bra att vara kryptisk: ?Han ligger bakom skandalen? är bättre än ?Skandalen nystas upp?.

Citat. Att någon säger något i rubriken är alltid bra.

Sist men absolut viktigast: LJUG ALDRIG! Du kan få många klick eller läsning med en spektakulär rubrik ? men folk kommer inte att klicka mer på bloggen eller ta tidningen igen.

Dålig: Sveriges damer utslagna i VM
Bra: Spelarna i tårar efter VM-fiaskot

Dålig: I dag var jag på stan och handlade
Bra: Shoppingrundans resultat (bilder)

Dålig: Så har ännu en dag passerat i mitt liv
Bra: Därför var den här dagen inget speciell

Dålig: Melodifestival i kväll
Bra: Så Melodifestivalladdar jag

Källa: Metro.se

MVH SPARARN

Snabblänkar till Affiliator Skolan

Här är ett par snabblänkar till affiliatorskolan här på spararn.blogg.se. Det kommer komma uppdateringar med tiden, men då ändrar jag inne i varje del eller utökar skolan till mer än 10 delar.

Del 1 - Vad är/gör en Affiliator.
Del 2 - Registrera Dig Hos En Affiliator.
Del 3 - Välja Program.
Del 4 - Missbruk.
Del 5 - Sökmotoroptimering.
Del 6 - Meta.
Del 7 - Google Adsense och Adwords.
Del 8 - Domänval, Marknadsföring osv.
Del 9 - Marknadsföring & Annat.
Del 10 - Nu Trillar Pengarna In..

Hoppas att den här lilla affiliatorskolan hjälper dig till att tjäna pengar på just ditt bloggande.

MVH SPARARN

Del 10 - Nu trillar pengarna in..

Nu trillar pengarna som sagt in, en krona här, en tia där.. Nu är det bara att sitta och förfina och ändra reklam som inte funkar och fortsätta din marknadsföring.

Det kan aldrig bli för mycket marknadsföring på internet, här följer fler videos:

MVH SPARARN

Del 9 - Mer Marknadsföring & Annat

Här följer fler you tube filmer på tips som kommer leda din blogg/hemsida till fina resultat.MVH SPARARN

Del 8 - Domänval, Marknadsföring osv.

Att välja rätt domännamn kommer påverka hur lätt/svårt det är att hitta just din blogg/hemsida
Här följer mycket bra you tube videos som hjälper till.


Mvh Spararn

Del 7 - Google Adsense och Adwords

När du väl har programmen från double och tradedoubler så kan du även börja me google annonsering.

Tjäna mer på din webbplats samtidigt som du ger besökarna en mer givande upplevelse på nätet. Google AdSense? visar automatiskt text- och bildannonser som exakt matchar innehållet på din webbplats och ditt innehåll i annonserna är så bra matchat att dina användare verkligen kommer att tycka att de är användbara. Och när du vill lägga till Google WebSearch på din webbplats visar AdSense även matchande annonser på dina sökresultatsidor. Med AdSense får du bättre annonsinkomster med minimal ansträngning och utan extra kostnad.

Källa: google.com

Här är en video som visar vilka amerikanska ord som funkar bäst för Google Adsense.Med Google AdWords kan du nå ut till personer när de aktivt letar efter dina produkter och tjänster. Det betyder att du tar emot riktade besökare och kunder. Kostnad per klick-prissättning innebär att du bara betalar när någon klickar på din annons och det är lätt att kontrollera kostnaderna.

Källa: google.comMVH SPARARN

Del 6 - Meta

Metan för din blogg/hemsida kommer påverka vart du hamnar på google's rank osv.

Keywords:
Upprepa dig inte, dock kan ditt exempel ovan vara okej, men endast om de tre sökorden faktiskt finns med på sidan. Håll dig till ord som du har relevans för och håll dig till de viktigaste orden. Skulle nog säga maximalt 10 sökord.

Description:
2-3 meningar brukar fungera bra, ta endast med dina viktigaste sökord(som finns på sidan) och upprepa dig inte. Absolut max kring 200 tecken.MVH SPARARN

Del 5 - Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering från grunden behöver inte vara så krångligt. De första stapplande stegen mot att sökmotoroptimera sin sajt består i att undvika ett antal fallgropar redan när man bygger upp eller om sajten. Jag har en checklista som jag själv brukar försöka följa, och som jag alltid delar med mig av i början på ett nytt projekt. Den är inte lång, och den kan lätt göras mycket längre, men den är allmängiltig och gäller för de flesta sajter. Den är heller inte särskilt komplicerad att genomföra rent tekniskt, och borde ingå i alla kravspecifikationer redan från början när man bygger upp en ny sajt.

Men punkterna på checklistan gäller i lika hög grad för äldre sajter, och det kan ibland vara en smula plågsamt att genomföra en onsite-optimering av vissa äldre sajter. Men allt eftersom man märker att sajtens sidor stiger i sökresultaten och man märker att sajten syns på fler termer så brukar det kännas lättare att fortsätta sökmotoroptimeringsarbetet.

Naturligtvis kan varje sökmotoroptimerare med självakting rätta till de tekniska delar som saknas på en sajt, men sajtägaren får mer kvalificerad sökmotoroptimering för pengarna om så mycket som möjligt är ordnat redan från början.

Listan är heller inte helt statisk. Och den följer inte en strikt viktighetsprincip. Alla delarna är viktiga, men vissa delar är viktigare än andra.

 1. Gör hela sajten tillgänglig för sökmotorerna.
  Gäller hela den öppna delen av sajten. Sidor som kräver inloggning eller bara kan nås efter ett anmälningsformulär kan hoppas över.
 2. Varje sida på sajten ska ha en unik och relevant title-text.
  Title-texten är texten som visas högst upp i fönstret och som i html-kod kodas som
  <title>Sökmotoroptimera din sajt från början</title>. Se till att det tänkta nyckelordet finns med i denna text.
 3. Varje sida på sajten ska ha en unik och relevant header description-text.
  Om du lyckas med att få med den sökta texten i sidans header description-text så kan du vara rätt säker på att denna text blir den som visas redan i sökresultaten. (Och om samma fras finns med i såväl title-texten så har du ökat sidans relevans, och därmed även sidans chanser att synas på sökfrasen.)
 4. Använd h1 för sidans huvudrubriker och h2 för underrubrikerna
  Återigen. Den tänkta sökfrasen ska finnas med i sidans huvudrubrik. Gärna i liknande ordalag som i Title-texten och i Description-texten. Gödsla heller inte med h2-taggar på sidan. Använd dem bara till underrubriker (som i listningar t.ex.) - undvik att använda dem som formelement. Det är bra om man betraktar huvudrubriken som sidans viktigaste sökfras. Vill man arbeta med mer publikfriande rubriker som är intresseväckande istället för deskriptiva, bör man komplettera med ytrerligare en, mer sökvänlig rubrik. I så fall kan den intresseväckande rubriken kodas som h2 och den deskriptiva, mer sökvänliga rubriken kodas som h1. Det gör ingenting om h2-rubriken är större än h1-rubriken heller. Sökmotorerna tittar inte. De läser bara kod.
 5. Använd bara en h1-rubrik på varje sida
  Det kan vara lockande att arbeta med fler h1-rubriker när man ser hur bra det fungerar, men det kan istället leda till att man förvirrar sökmotorerna. H1 ska användas för den viktigaste texten på sidan (som alltså är ungefär densamma som i Title, Description och gärna tidigt tidigt i brödtexten).
 6. Använd ingresser på alla textsidor eller försök nämna sidans viktigaste nyckelfraser tidigt i brödtexten
  (Detta är egentligen inte en teknisk detalj, jag vet, men det är bra om tekniken gör det möjligt att använda en ingress i Description-texten, eller att använda de första 150-200 tecknen på sidan i den samtidigt som det bör gå att ändra Description-texten separat från ingresstexten.)
 7. Gör URLarna på sajten läsliga, eller gör dem åtminstone så korta att de är möjliga att memorera
  Nej, det är inte meningen att dina besökare ska memorera URLarna, men en URL som är läslig ger också en tydlig vink om vad sidan kommer att handla om. Ifall URLen påminner om Title/h1-texten så fungerar den bra som länktext och den länkade texten fångas upp av övriga viktiga textelement på sidan. Det lägger till ytterligare till sidans relevans för sin huvudrubrik (tänkta sökfras). Tumregeln om att de ska vara så korta att de går att memorera är till för att undvika URLar som innehåller mer än en eller högst två parametrar. Om du måste använda parametrar så försök hålla värdena kortare än 7 tecken.
 8. Bilder ska inte användas för betydelsebärande innehåll på sajten.
  Bilder är toppen. Jag använder själv alldeles för få bilder här på sajten. Men de ska aldrig användas för texter som du vill att sökmotorerna ska indexera, eller som menyelement.
 9. Alla navigationslänkar på sajten ska finnas som länkad text.
  Bildmenyer må vara tjusiga, men de är direkt skadliga för sajtens sökmototorplaceringar. Google kan inte se bilderna och får inga ord att förknippa med länken. Använd text till menylänkar.
 10. Inga länkar bör finnas som enbart javascript om de inte länkar till sidor som man vill undvika besök från sökmotorerna på.
  Menysystem som byggs upp i javascript innehåller visserligen URLar och länkar som sökmotorerna hittar och kan följa, men de kan inte förknippa länken med någon text, och får därför inte något ord som de kan förknippa länken med. (Den flitiga läsaren har redan gissat att ordet ifråga bör vara ett ord som ingår i den tänkta sökfrasen som ska leda trafik till sidan, och som återkommer i? just det, Title, Description, h1, ingress, brödtext)
 11. Alla bilder som används på sajten ska ha en beskrivande text i alt-attributet.
  Det här är ingenting konstigt. Så här kan det se ut:
  <img src=?/bilder/svart-katt.jpg? alt=?En svart katt?>
  Men det är viktigt att webbredaktören kan ange vilken text som ska stå i alt-attributet, och förstår vikten av att placera en beskrivande text där. Denna text gör framför allt bilderna lättare att hitta via sökmotorernas bildsökningar, och det är trafik till sajten som alls inte ska underskattas.
 12. Alla sidor på sajten ska innehålla en navigationsmeny
  Lämna inga sidor moderlösa. Frame-sajter med sidor som saknar navigation, logga, länk hem och avsändare hör det förra seklet till. Frames är en teknik som borde ha övergetts redan innan år 2000.
 13. Varje sida på sajten ska ha en (och bara en) unik URL
  Det är vanligare än man kan tro att det går att nå en och samma sida med flera olika varianter av URLen. Undvik det. Bestäm er redan från början för om sajtadresserna ska eller inte ska ha www. Se till att inte använda olika parametrar i URLar beroende på vilken sida som länkade, och låt bli att lägga navigationsstatistik i URLarna. Allt sådant förvirrar sökmotorerna som inte vet vilken av de (i sökmotorernas ögon) olika sidorna som ska prioriteras.
 14. Alla javascript och all css-kod som används på sajten ska läggas i externa filer som sedan anropas av besökarens browser
  Kod som kan laddas direkt av besökarens webbklient bör inte skrivas ut i källkod. Ju mer text och desto mindre kod, desto bättre relevans på texten som finns på sidan.
 15. Ingen sida på sajten ska innehålla mer än 100 länkar
  I alla fall inte om du vill att länkarna på sidan ska ha något värde.
 16. Större sajter bör ha en eller flera interna sajtkartor (sitemaps)
  Bra för besökarna och godis för sökmotorerna, men kom ihåg att inte fylla sitemap-sidorna med alltför många länkar, och lägg absolut inga som helst externa länkar på dessa sidor.
 17. Sajtens ska absolut inte ha en introduktionssida (splash-skärm) utan besökaren ska komma direkt in till sajtinnehållet
  Detta borde man inte behöva skriva år 2008, men det är fortfarande alltför vanligt med intro-sidor av olika slag. Om besökaren behöver göra ett aktivt val för att få väsentlig information kan man t.ex. först släppa in besökare (och sökmotorer) på en förvald sida och sedan, förutsatt att besökaren inte har gått dit som ett aktivt val (vilket kan kontrolleras med hjälp av coockies och browserversion) presentera en tydlig möjlighet att göra denna typ av specialanpassningar.
 18. Kräv inte att besökaren ska hantera javascript, cookies eller några speciella plugin-program för att kunna ta del av sajtinnehållet
  Sökmotorernas spindlar surfar inte med Interent Explorer, använder inte javascript, och läser inte Flash-filer. Testa gärna hur sajten ser ut i en rent textbaserad webbläsare, så får du en bild av hur sökmotorerna uppfattar sajten. Om det inte går att navigera mellan sidorna i den sådan webbläsare så kommer heller inte Google att kunna nå fram till alla dina undersidor.

För områden där konkurrensen inte är så svår för de relevanta sökorden kan det räcka med att implementera punkterna ovan. Men det är först när dessa är genomförda (eller aktivt bortvalda) som man kan man börja det egentliga arbetet med att sökmotoroptimera sajten. Åtgärderna ovan brukar öka sajtens totala sökmotornärvaro så att den syns på fler termer och på bättre placeringar, men då har man ändå bara kommit knappt en tredjedels väg i sin sökmotoroptimering.

Därefefter övergår arbetet till att handla om sajtstruktur, logisk länkstruktur och relevansoptimering av rätt fraser. Då har man kommit en bit på väg i sin onsite-optimering. Sedan börjar det verkligt intressanta arbetet som handlar om hur man bäst tar hand om besökare som kommer direkt från sökmotorerna och in på en sida. Men då har vi lyft sidan rån att handla om enbart sökmotoroptimering till att närma sig internetmarknadsföring.

Källa: http://www.lindqvist.com/

MVH SPARARN


Föreläsning/diskussion ? Super Affiliate Strategies that Work

Mycket intressant föreläsning/diskussion av tre super affiliates inom olika kategorier.

John är bl.a en av världens ledande bloggare inom internetmarknadsföring och affärer på Internet med 100.000-tals återkommandeläsare varje månad. Zac Johnson arbetar bland annat med nätverk inom underhållning och marknadsföring. Amit Mehta var en av de första som startade med arbitrageaffärer genom sponsrat sök för ca. 11 år sedan.

 

Frågor som kom upp under diskussionen var:

 • Sänker länkning genom egen landingpage konverteringsgraden jämfört med direktlänkning via sponsrat sök?
 • Bör man ha en paraplydomän med underdomäner eller egna domäner för vare affiliateprogram?
 • Vilka är de bästa PPC-sökmotorerna?
 • Vad är hetast just nu om man vill tjäna pengar genom affiliatemarknadsföring?
 • Tips för att öka dina intäkter?

Sänker länkning genom egen landingpage konverteringsgraden jämfört med direktlänkning via sponsrat sök?

[Amit]: Det beror helt på ditt innehåll. Gör du det bra med ett relevant innehåll som tillför ett mervärde för dina besökare får du minst lika bra CR som om du skulle direktlänka. Skapa en frågeställning på din landingpage, som är relevant till det ämne affiliateprogrammet berör. Skriv om problemen kring din frågeställning genom att använda de keywords du köpt i sökmotorerna (på så sätt höjer du också din Quality Score i sökmotorerna vilket resulterar i billigare sökord). Länka sedan vidare till svaren på din frågeställning via affiliatelänk.

Bör man ha en paraplydomän med underdomäner eller egna domäner för vare affiliateprogram?

För att vara så effektiv som möjligt bör du ha en paraplydomän unikt för varje nisch och sedan skapa unika landingpages och lägga på subdomäner för respektive affiliate program. För dina absolut bästa program bör du dock hitta egna URL:er.

Vilka är de bästa PPC-sökmotorerna?

[Amit]: Generellt sätt så konverterar bara de tre stora sökmotorerna, Google, Yahoo och MSN. Jag har provat andra ocskå, bland annat har jag förlorat stora summor på ask.com och MIVA: Ibland undrar man om det faktiskt finns människor bakom som verkligen använder dessa. När det gäller konverteringsgrad är generellt sett MSN bäst följt av Yahoo och Google, även om detta kan skilja något beroende på marknad. Google har generellt sett mer avancerade användare som i viss mån har ett annat köpbeteende.

Vad är hetast just nu om man vill tjäna pengar genom affiliatemarknadsföring?

[John, Zack, Amit]: Alla tre var eniga om att det hetaste just nu är applikationer inom ?social media? såsom MySpace, Facebook etc.

?Skapa ett kul spel eller ett roligt interaktivt program och lägg in affiliatelänkar på CPA. Användare kommer att tips andra och sprida din applikation snabbt (viral effect).?

John berättade också om en ny applikation på Facebook som redan efter första veckan hade genererat $1 milj. i intäkt via CPA annonser.

Tips för att öka dina intäkter?

[John]: Arbeta nära affiliatenätverken och dina affiliate managers. En bra relation är nyckeln till framgång. Förklara för dem vad du gör och hur du arbetar så att de förstår din verksamhet och hur de bättre kan hjälpa dig att öka dina inkomster.

/Agent Interactive, David Bothzén

MVH SPARARN


Tio sätt att misslyckas som affiliate

Amit Mehtas utmärkta blogg om affiliatemarknadsföring i allmänhet och bra affiliatestrategier i synnerhet som går under namnet Super Affiliate Mindset har satt ihop en lista över de 10 grövsta misstagen man kan göra som affiliate och publicerat den under rubriken Top 10 Ways to Be a Dead Broke Affiliate.

Även om listan har en typiskt amerikansk, duktigt raljant likaväl som negativ ton så tycker vi att den är så pass läsvärd att vi ville anpassa den till svenska förhållanden och återpublicera den här. För vänder man bara på steken så innehåller den förstås en massa goda råd om hur man verkligen bör förhålla sig till att vara affiliate, om man nu skulle vilja lyckas riktigt ordentligt.

 1. Håll dig aldrig till en och samma strategi som affiliate särskilt länge. Om du har prövat något i en månad utan att nå resultat ska du genast testa något annat. Byt ständigt mellan SEO, PPC, Facebook-annonser, artikelmarknadsföring, pressmeddelanden, nischade bloggar?
 2. Kolla din statistik åtminstone var femte minut, och klaga högt så fort den inte håller måttet. Om detta inte gör det fullständigt distraherad och suger upp all din emotionella energi kan du testa att installera SMS-rapportering eller ett toolbar-tillägg som visar en dialogruta eller skickar ett meddelande så fort du har levererat en sale.
 3. Bjud på de mest uppenbara och konkurrensutsatta nyckelorden inom varje område. Tillbringa sedan 75 procent av dagen med att kontrollera dina två allra viktigaste annonsers position jämfört med dina konkurrenters.
 4. För att riktigt driva dig själv till vansinne bör du oavbrutet hålla koll på ifall någon har stulit material från din sajt genom att ständigt kontrollera de organiska resultaten för det eller de nyckelord som ger dig allra mest försäljning. Om du hittar en sajt som kopierar ditt innehåll ska du genast göra en polisanmälan samt kontakta Google, din affiliate manager och alla du känner och klaga ordentligt över vad som har hänt. Se till att bli riktigt ordentligt känslosam över vad som har hänt.
 5. Viktigast av allt : ägna 80 procent av din tid till att klaga så mycket som möjligt i affiliate-relaterade forum (vi föreslår WN, SEO-forum och Affiliate-forum). Om du inte kan komma på tillräckligt med saker att klaga över kan vi tipsa om ämnen som hur du har tappat positioner i Google, varför din statistik inte visar försäljningar som du vet att du har haft under de två senaste timmarna eller hur du misstänker att affiliatenätverket i hemlighet undanhåller försäljningar som du har genererat.
 6. Om du helt skulle sakna ämnen för dina klagomål i forumen så kan du ju alltid börja med personliga attacker på super-affiliates. Ursprungstexten föreslår måltavlor som Amit Mehta själv, Shoemoney eller John Chow. Du kan säkert komma på vilka du själv vill utsätta för några riktigt smaskiga persnonliga påhopp här i Sverige.
 7. Hoppa över den tråkiga och oproduktiva fasen som kallas marknadsundersökning innan du kastar dig över ett affiliateprogram. Plocka bara det program som verkar betala ut mest pengar och sätt igång.
 8. Ägna all återstående tid åt att köpa en massa dyrt informationsmaterial, böcker och e-böcker om affiliatemarknadsföring. Tryck i dig allt du hittar och lär dig allt du kan. Gör sedan ingenting åt det. Va du än gör, så gör ingenting förhastat som att implementera din nya kunskap på din sajt. Vänta på rätt tillfälle. Det kommer nog så småningom.
 9. Lev kvar i den fasta förvissningen om att de enda som tjänar pengar på affiliatemarknadsföring är de som har lyckats få till specialdealar direkt med annonsörerna eller för att de har använt AdWords så länge att de har de har en helt otrolig historik som gör det möjligt för dem att köpa vilket nyckelord som helst för under två kronor även om du själv får betala 10 kronor klicket.
 10. För ett herrans oväsen så fort du upptäcker den minsta diskrepans mellan statistiken i Google Analytics och affiliatenätverkets statistik. Kontakta Google. Ring snuten. Och ring genast din affiliate-manager och kräv betalning för dina två förlorade försäljningar. Lägg några timmar på det. Minst. Ring ytterligare en affiliate-manager om den första inte lyssnar. Och glöm för all del inte att berätta om det på forumen (se punkt fem ovan).

Vill du istället ha några riktigt goda råd om hur man lyckas som affiliate så föreslår vi den här texten istället.

MVH SPARARN

Affiliate Marknadsföring

InternetWorld har gjort en kartläggning av affiliatebranchen.

MVH SPARARN

Del 4 - Missbruk

I Del 4 - Missbruk: tar jag upp de regler som gäller för programmen du registrerat o annonserar på din hemsida,
att sitta och trycka själv märks av väldigt lätt, de spårar ip adresserna o ser om de är systematiskt klickande.

Här är Double's regler:

Kan Double spåra reklamdistributörer som försöker missbruka systemet på olika sätt?
Ja. Tyvärr är det inte ovanligt att mindre seriösa reklamdistributörer försöker "fuska till sig" oförtjänt provision, men vi har väl utvecklade verktyg för att kontrollera och identifiera avvikelser i trafiken. En sådan reklamdistributör kommer att stängas av med omedelbar verkan, och ingen provision betalas ut. Vi ser väldigt allvarligt på fusk.

Jag har blivit avstängd, med det är orättvist/jag har inte gjort något/det var min kompis?
Har du brutit mot våra avtal, så vidtar vi åtgärder. Vilka åtgärder kan variera men om vi misstänker medvetet fusk så är det avstängning som gäller och vi tar inte tillbaka sådana avstängningar.

Jag vet en annan reklamdistributör som fuskar, ska jag anmäla honom till er?
Ja. Det ligger också i ert intresse som seriösa reklamdistributörer att motverka missbruk. Ju högre kvalité den totala trafiken mot våra annonsprogram kommer upp i, ju mer är dessa annonsprogram villiga att betala i provision. Kontakta oss på abuse@double.net om ni upptäcker att någon missbrukar våra annonser.

Blir jag avstängd om jag råkat klicka på mina egna annonser?
Det är inte tillåtet att klicka på egen reklam, men normalt sätt stänger vi bara av reklamdistributörer om det till synes gjorts avsiktligt för att öka den egna provisionen. Är du medveten om att du utfört flera klick på egna annonser, kan du kontakta oss om detta så nekar vi trafiken och du slipper risken att vi överväger att avsluta ditt konto. Du kan också logga in på ditt konto hos Double.net direkt efteråt, så kommer klicken att justeras.

Källa: Double.net

MVH SPARARN

Del 3 - Välja Program

Nu har du registrerat din blogg/hemsida och är redo att söka till olika program(märken).
Double har just nu program som ger dig betalt för:

 • 3 impressions.
 • 52 clicks.
 • 31 leads.
 • 77 sale

Vad är imp (impression)?
En imp (impression) är en unik visning av en annons, ett närmevärde till hur många besökare som sett annonsen i fråga. Om samma besökare ser samma annons flera gånger så räknas det fortfarande som en imp. Provision ges för 1000 imps, och krediteras när hela tusental uppnåts. Impressions godkänns endast om annonsen visas på en av reklamdistributören registrerad webbplats.

Vad är click?
Ett click uppstår när en besökare klickat eller på något annat sätt aktiverat en annons så att denne förmedlas till annonsörens webbplats. Click räknas också unikt, om samma besökare klickar flera gånger på samma annons kommer ingen extra provision att utgå.

Vad är sale?
Ett sale uppstår när en besökare klickat på en av dina annonser, kommit till annonsörens webbplats, och där köpt någon av de varor/produkter/tjänster som annonsören förmedlar. Du får då provision på försäljningen, vilket antingen kan vara en fast summa eller en procentandel av försäljningsvärdet.

Vad är lead?
Ett lead fungerar ungefär som ett sale (se ovan) med den skillnaden att besökaren tar del av en tjänst utan att betala något för denna. Det kan handla om att anmäla sig till ett nyhetsbrev, bli medlem i ett forum eller community, och liknande aktiviteter.

Sök program som passar din blogg o dina läsare, som i mitt fall har ja sökt program som ger gratis produkter och andra program som kanske känns rätt.

Exempel på Program från double är:


MVH SPARARN

Del 1 - Vad är/gör en Affiliator?

En affiliatör förmedla kontakten mellan webbsurfare och nätbutiker, genom bannerannonser, produktlänkar och liknande. För detta tjänar webbplatsen pengar per förmedlat besök och/eller provision på gjorda avslut (inköp).

Man kan få betalt för click/lead/sale.

Har du en hemsida så kan du registrera dig hos en affiliatör. Det är gratis och väldigt enkelt


MVH SPARARN

Del 2 - Registrera Dig Hos En Affiliator


Affiliator.com
MVH SPARARN

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0