5 sätt att tjäna pengar på att göra film

1 - YouTube
Alla känner till YouTube idag, men att man kan tjäna ganska mycket pengar på sina filmer är det många som inte tänker på. YouTube är bra för att testa vad som slår och vad folk gillar. Hur skulle man kunna tjäna pengar genom att lägga upp en video på YouTube? Mycket lätt, du gör en roligt, intressant eller chockande film och bakar in någon form av reklam för din webbsida, produkt eller tjänst. Detta är ett mycket bra sätt för att nå ut till en enorm publik.

2 - Video Blogg
Ett annat sätt att tjäna pengar på att göra en film är att börja video blogga. Det lockar ofta mycket fler besökare än en vanlig blogg. Här är ett exempel på en video blogg där två australiensiska killar bloggar om sina vardagar.

3- Visa vad du kan
Du kan göra små filmsnuttar som handlar om vad du är bra på, precis som Happyslip gör här. Alla har någon talang, så se till att visa världen vad du kan!

4 - Skapa undervisningsfilm
Många saker är svåra att förklara med ord och då säger en film mer än tusen ord. Kanske laga din favorit middag framför kameran medan du pratar och berättar. Folk gillar en film mycket bättre än att läsa en steg för steg guide. När du sen börjar få mycket besökare så kan du ta betalt för att folk ska kunna titta på filmerna eller så säljer du reklamplats.

5- Reklam siter
Det finns flera siter som du kan ladda upp din film hos och sedan får du 50 % av alla reklam intäkter som filmen genererar. Om någon kommer in och tittar på din film och sedan klickar på en banner så har du tjänat lite pengar. Några siter som sysslar med detta är: Metacafe.com och Revver.com. Här kan man läsa hur man utnyttjar dessa på bästa sätt: Will Video for Food

Källa: http://www.internetpengar.com/

MVH SPARARN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0