spararn.blogg.se

20 korkade spartips!
  1. Stjäl allt: Allt kan stjälas. Behöver du en bil, stjäl den. Eller vad med mat - stjäl den. Det är ett litet problem bara. Detta tips tycker inte polisen om. 
  2. Superunderställ: Använd superunderställ inomhus vintertid i stället för att skruva upp värmen. Du sparar ström...
  3. Gratis mat: Potatis är både sunt och näringsrikt. Har du en potatisåker i närheten? Åk dit och gräv upp lite gratis potatis... Försök vara tyst så inte bonden ser dig.
  4. Tidning: Dela din tidning med grannen och spara pengar. Betala halva prenumerationen var. Kanske inte det mest korkade tipset så länge man inte kommer upp i bråk med grannen om vem som ska läsa tidningen och när.
  5. Är det dags att klippa sig?: Låt håret växa så slipper du gå till frisören. Du sparar mycket pengar på detta.
  6. Inga blommor: Köp inga blommor på bröllopsdagen och andra jubileum. Undrar om frugan blir så glad för detta...
  7. Drick vatten: Drick vatten när du går på restaurant. Det är mycket billigare än vin och öl. Kanske lite tråkigt att käka på en fin restaurant och dricka vatten, men du sparar pengar.
  8. Gårdagens bröd: Köp gårdagens bröd. Det är billigare och du sparar pengar.
  9. Värmeljus: Köp massor av värmeljus och använd dessa för att värma upp din lägenhet. Har inte gjort någon vetenskaplig test på hur många ljus som ska till, men vi tror det blir MASSOR.
  10. Dela på desserten: Dela på desserten på restaurant. Det är mysigt och billigare än att köpa din egen. Det är mer romantiskt också. (Detta kanske inte gäller om du är på lunch med din kusin som har värsta förkylningen).
  11. Gör ditt eget toapapper: Gör egna tvättlappar av tyg. Tvättar du dom på 90 grader vill det vara lika hygieniskt som vanligt toapapper.
  12. Behövs diamanten?: Diamanter är fina, men måste man ha dom på förlovningsringen? NEJ! Det duger med en vanlig guldring, eller?
  13. Termos: Spara pengar på att ta med termos i stället för att köpa kaffe när du är ute.
  14. Lifta: Bil är dyrt, och om du inte följer vårt första spartips (stjäl allt) så bör du lifta. Att åka kollektivt är också dyrt, men att lifta är gratis. 
  15. På bio: Ta med billiggodis köpt på stormarknader. Det är oftast dyrare att köpa godis på biosalongen.
  16. Äpple: Fixa gratis äpplen och billigare äppeljuice. Känner du någon som har äppelträd? Många låter äpplena bara hänga tills de ramlar till marken. Fråga om du kan få plocka dessa. Känner du ingen som har ett äppelträd så ta en promenad runt i grannskapet en mörk sommarnatt...
  17. Sov på flygplatsen: - och spara pengar på din resebudget. Måste du resa via stora flygplatser är det ofta dyrt att sova på flygplatshotellen. Då är det billigare att sova på flygplatsen. Mer om detta på http://www.sleepinginairports.net/
  18. Trådlöst nätverk: Många köper i dessa dagar trådlös router, men bara ett fåtal vet hur dom ska ställa in säkerheten. Logga på din grannes trådlösa nät och surfa gratis.
  19. Stäng av alla lampor: Du sparar ström och därmed pengar.
  20. Inget gym: Att gå på gym kan kosta flera hundringar i månaden. Ut och springa i skogen i stället. Hitta lite timmer att lyfta.

Mvh Spararn