Rea på sista minuten-resor

Strålande sol, fullspikat med skolavslutningar och avslutningsfester. Nu är det ett gyllene tillfälle för den som vill fynda charterresor. Priset på en ospecificerad resa en vecka till Medelhavet har halverats den senaste veckan och går nu för runt en tusenlapp.

Den utlovade värmeböljan har sitt grepp om svenskarna. Och ett av de första offren är charterbolagen.

En ospecificerad sista minuten-resa till Medelhavet kostar nu runt en tusenlapp jämfört med i runda slängar 3.000 kronor för några veckor sedan, enligt Tickets kommunikationsdirektör Marie Johansson. Ordinarie pris ligger runt 5.500 kronor.

"Det här är alldeles för låga priser för att arrangörerna ska tjäna någonting på det", säger hon.

Ett exempel från Fritidsresor visar samma sak: Sista minuten-priserna smälter bort. En ospecificerad resa till Kreta en vecka kostar nu 1.195 kronor. För en vecka sedan kostade samma resa 2.195 kronor.

"De tio procenten som väljer att chansa har skördetider nu när det är jättefint väder, skolavslutning och mycket som händer. Då är det väldigt bra charterpriser", säger Lottie Knutsson som är informationsdirektör på Fritidsresor.

Om det blir sol eller regn betyder en del för bokningsläget under sommaren, konstaterar hon. Men kanske mindre än man kan tro.

"90 procent av alla bokningar ligger så långt bak i tiden att de inte är väderberoende. En barnfamilj bokar sin sommarresa flera månader i förväg", säger hon.

Källa: DI.se

None

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0