Fynda Hos Kronofogden

Godmorgon kära sparare,

En guldring med rubiner och brillianter, två samurajsvärd, en elbas med förstärkare, en Cadillac de Ville från 1969 och en sommarstuga på Värmdö. En sak har de alla gemensamt: Deras ägare har hamnat i ekonomiskt obestånd och ägodelarna är nu ute på exekutiv auktion.

Det framgår av Kronofogdens sajt Auktionstorget där alla kommande auktioner och anbudsförsäljningar listas.

Kronofogden säljer samtidigt flera fastigheter: Totalt hittar man 47 villor, 7 lantbruk, 13 fritidshus och 20 lägenheter som ligger ute till försäljning. Både fastigheter och bilar värderas före försäljningen. Men, för den som har ett ömtåligt samvete finns det en hake: Man kan göra den tidigare ägaren hemlös.

"Det blir konsekvensen, ja. De nya ägarna får ibland begära handräckning för att få tillträde till fastigheten", säger Jacob von Matern som är gruppledare på Kronofogdens försäljningsavdelning i Stockholm.

Den som är intresserad av en stuga sydväst om Älvsborgsbron har månaden på sig att lämna in anbud till Kronofogden i Göteborg. I Luleå och Hudiksvall har man till och med tisdag respektive onsdag på sig att lägga bud på ett flertal bilar, fyrhjulingar, motorcyklar och vapen som ligger ute till försäljning.

I Borlänge drar den exekutiva auktionen igång på tisdag. Platsen är Romme travbana. Den som tar sig dit kan lägga vantarna på en Chrysler Voyager, Cadillac de Ville, eller varför inte en Audi A6.

Auktionerna är även ett mecka för vapenintresserade och den som är intresserad kan köpa på sig en ordentlig vapenarsenal via Kronofogdens auktioner. I Borlänge bjuder myndigheten bland annat ut två samurajsvärd och ett flertal revolvrar och gevär till försäljning.

I Stockholm hålls 12 lösöresauktioner om året och sex bilauktioner. Nästa lösöresauktion äger rum i oktober.

Källa: di.se

None

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0