Föreläsning/diskussion ? Super Affiliate Strategies that Work

Mycket intressant föreläsning/diskussion av tre super affiliates inom olika kategorier.

John är bl.a en av världens ledande bloggare inom internetmarknadsföring och affärer på Internet med 100.000-tals återkommandeläsare varje månad. Zac Johnson arbetar bland annat med nätverk inom underhållning och marknadsföring. Amit Mehta var en av de första som startade med arbitrageaffärer genom sponsrat sök för ca. 11 år sedan.

 

Frågor som kom upp under diskussionen var:

  • Sänker länkning genom egen landingpage konverteringsgraden jämfört med direktlänkning via sponsrat sök?
  • Bör man ha en paraplydomän med underdomäner eller egna domäner för vare affiliateprogram?
  • Vilka är de bästa PPC-sökmotorerna?
  • Vad är hetast just nu om man vill tjäna pengar genom affiliatemarknadsföring?
  • Tips för att öka dina intäkter?

Sänker länkning genom egen landingpage konverteringsgraden jämfört med direktlänkning via sponsrat sök?

[Amit]: Det beror helt på ditt innehåll. Gör du det bra med ett relevant innehåll som tillför ett mervärde för dina besökare får du minst lika bra CR som om du skulle direktlänka. Skapa en frågeställning på din landingpage, som är relevant till det ämne affiliateprogrammet berör. Skriv om problemen kring din frågeställning genom att använda de keywords du köpt i sökmotorerna (på så sätt höjer du också din Quality Score i sökmotorerna vilket resulterar i billigare sökord). Länka sedan vidare till svaren på din frågeställning via affiliatelänk.

Bör man ha en paraplydomän med underdomäner eller egna domäner för vare affiliateprogram?

För att vara så effektiv som möjligt bör du ha en paraplydomän unikt för varje nisch och sedan skapa unika landingpages och lägga på subdomäner för respektive affiliate program. För dina absolut bästa program bör du dock hitta egna URL:er.

Vilka är de bästa PPC-sökmotorerna?

[Amit]: Generellt sätt så konverterar bara de tre stora sökmotorerna, Google, Yahoo och MSN. Jag har provat andra ocskå, bland annat har jag förlorat stora summor på ask.com och MIVA: Ibland undrar man om det faktiskt finns människor bakom som verkligen använder dessa. När det gäller konverteringsgrad är generellt sett MSN bäst följt av Yahoo och Google, även om detta kan skilja något beroende på marknad. Google har generellt sett mer avancerade användare som i viss mån har ett annat köpbeteende.

Vad är hetast just nu om man vill tjäna pengar genom affiliatemarknadsföring?

[John, Zack, Amit]: Alla tre var eniga om att det hetaste just nu är applikationer inom ?social media? såsom MySpace, Facebook etc.

?Skapa ett kul spel eller ett roligt interaktivt program och lägg in affiliatelänkar på CPA. Användare kommer att tips andra och sprida din applikation snabbt (viral effect).?

John berättade också om en ny applikation på Facebook som redan efter första veckan hade genererat $1 milj. i intäkt via CPA annonser.

Tips för att öka dina intäkter?

[John]: Arbeta nära affiliatenätverken och dina affiliate managers. En bra relation är nyckeln till framgång. Förklara för dem vad du gör och hur du arbetar så att de förstår din verksamhet och hur de bättre kan hjälpa dig att öka dina inkomster.

/Agent Interactive, David Bothzén

MVH SPARARN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0