spararn.blogg.se

Spara pengar då du handlar mat

Köp när det är billigt

   

Bli prismedveten och kolla vad saker och ting kostar så du får en uppfattning av vad som är dyrt och billigt. Framförallt köttpriser och grönsakspriser varierar kraftigt från vecka till vecka. Läs gärna reklamblad för att se vilket som är "veckans klipp". Köttpriserna varierar ofta 30 kr/kg från vecka till vecka eller mer så där finns mycket pengar att tjäna. Samma sak gäller grönsaker. En vecka kostar tomaterna 20 kr/kg och nästa kan de kosta 45 kr/kg. Eftersom oftast några grönsaker är billiga en viss vecka så är det kanske bättre att köpa just de grönsakerna den veckan.

       

Framförallt på kött kan du spara mycket pengar eftersom kött går att frysa in. Nästan alla sorters kött är billigt någon vecka så på så sätt kan du om du bara köper kött när det är billigt och fryser in äta billigt kött jämt! Det är ju inte heller så att köttet på något sätt är sämre den veckan det är billigt så du har allt att vinna på att göra på detta sätt. Ett krav är förstås att du har en frys så att du har plats för att frysa in.

       

Det finns förstås mycket annat som också är billigt vissa veckor som man kan spara pengar på att köpa då. Det som begränsar är ditt lagringsutrymme och så får man inte köpa mer än man kan hålla ordning på. Det kan annars lätt bli så att man glömmer bort någonting som står långt inne i något skåp som passerar utgångsdatumet och då så förlorar man ju istället för sparar pengar.

       

Ett annat tips vad gäller kött och säsong är att gärna bunkra upp med kött under våren då det är billigt så att du kan köpa mindre kött på sommaren då priserna är mycket högre. Att priserna på kött är högre på sommaren beror på att det slaktas mycket mindre då eftersom uppfödarna tjänar på detta då djuren kan beta ute och äta upp sig så mycket som möjligt innan de slaktas. Allra billigast brukar därför köttet vara på hösten, men eftersom inte griskött håller sig mer än 6 månader så kan man inte spara till sommaren efter.

Handla där det är billigt

   

Även om det är roligare att handla på ICA eller Hemköp så sparar du otroligt mycket pengar på att handla i en billigare mataffär som t.ex Willys, Netto, City Gross eller någon annan lågpriskedja. Om du trots allt ändå vill handla på t.ex. ICA så kan du också göra så att du t.ex. en gång i månaden åker till en billigare affär och storhandlar basmatvaror och fyller på lagren hemma, så kan du åka till ICA och köpa specialvaror, grönsaker och delikatesser de övriga tre veckorna i månaden.

       

Slutsatsen av allt detta är att om man handlar smart så kan man äta godare mat billigare.

källa: recept.nu

Mvh Spararn