spararn.blogg.se

10 saker det lönar sig att köpa begagnat
  1. Bostad : Där du tjänar mest på att köpa begagnat är på bostadsmarknaden. Både villor och fritidshus är oftast billigare att köpa begagnat.
  2. Bilar: Alla vet att nya bilar har en väldigt brant värdeminskningskurva första året/åren. Det är därför inte särskilt svårt att konkludera med att det är smart att köpa en bättre begagnad bil. Ofta ser man inte att en bil har körts i ett år, så hittar man en bra 1-åring så är det som att köpa nytt till begagnat pris.
  3. Sportsutrustning: Många typer av sportsutstyr, exempelvis alpinutrustning, ländfärdsskidor och skridskor är utrustning som är väldigt lite använt. Här kan du göra många bra kap - speciellt utanför säsongen.
  4. Leksaker: Dagens barn har ofta leksaker i överflod. När man städar i rum, lådor och skåp inser man att man kanske bör göra sig av med de leksaker som barnet inte leker med. Begagnatmarknaden är bra båda för köpare och säljare.
  5. Böcker: Böcker är också en av de allra bästa sakerna att köpa begagnat. En bok blir inte sämre bara för att någon har läst den, och många böcker hittar man begagnat för några kronor. Den ända nackdelen är att du inte får de allra senaste böckerna - då får du vänta ett tag tills de kommer ut på begagnat marknaden.
  6. CD/DVDar: Här gäller samma filosofi som vid köp av begagnade böcker. Priset är mycket bra i förhållande till nya plattor, och så länge skivorna är i fint skick har du troligen gjort ett mycket bra begagnat kap.
  7. Verktyg: Om du är ute efter kända kvalitetsmärken och du kan se att verktyget är i fint skick vill du spara mycket på att handla begagnat i stället för nytt.
  8. Möbler: Begagnade möbler är mycket billigare än nya, och i vissa fall har du tur och kan få de helt gratis.
  9. Bröllopsklänningar: Kanske en udda pryl i denna lista, men ska du gifta dig så är en av de största kostnaderna klänningen du ska ha på dig på den stora dagen. En ny klänning ligger på minst 10 000 (med alla tillbehör). Begagnat kan du få till under halva priset - och de är oftast använda bara 1 gång tidigare...
  10. Kläder: I dagens mode är det nästan ett krav att blanda nytt med begagnat för att skapa en egen stil. Att köpa kläder begagnat är alltid en bra affär och second Hand affärer finns det många av.

Mvh Spararn

#1 - Lexi

Vill du synas mer?
http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=alexxxi