spararn.blogg.se

10 saker det INTE lönar sig att köpa begagnat
  1. Hjälmar: En hjälm är klassat som säkerhetsutstyr och generellt sätt bör man inte köpa säkerhetsutstyr begagnat. Har en hjälm varit i asfalten bara en gång, så bör den bytas ut, även om det kanske inte är synliga skador.
  2. Bilstol för barn: Bilstol till barn hamnar under samma kategori som hjälmar - nämligen säkerhetsutstyr. Du vet inte hur stolen har använts, ej heller om den varit med om en olycka, något som kan reducera bilstolens säkerhetsnivå. Det är ofta mycket svårt att se om en bilstol är skadad.
  3. Dammsugare: Nu kan man få en fin och bra dammsugare för under tusenlappen. Att reparera en dammsugare som gått sönder är oftast dyrare än så. Sagt med andra ord: Begagnade dammsugare suger...
  4. Mobiltelefoner: Mobiltelefoner har sällan lång levnadstid och om du inte vet hur förra ägaren behandlat telefonen kan det vara smart att hålla sig undan.
  5. Barbar dator: En bärbar dator är en dyr brunvara. Man har svår att undersöka kvaliteten på denna typ av produkt. Att reparera en begagnat laptop om den går sönder kan snabbt visa sig bli en dyr affär. Styr undan begagnat köp av bärbar dator.
  6. Digitalkamera och videokamera: Återigen produkt som är svara att kolla kvaliteten på. Dessa produkter rasar ofta snabbt i pris också. Du har därför chansen att få en ny tillsvarande modell till samma pris som den begagnade.
  7. Madrasser, dyner och kuddar: I snitt svettas man 50 liter i en madrass varje år. Say no more...!
  8. DVD-spelare: Återigen en produkt som faller under brunvaror. Detta är en mycket vanlig produkt att sälja begagnat. Styr undan! Nya spelare kan man få mycket billigt.
  9. Skor: Skor och speciellt skor till barn bör man inte köpa begagnat. Barnfötter bör forma sina egna skor i stället för att pressas in i en ny fotform. Styr undan begagnat köp av skor.
  10. El-artiklar: Det är alltid svårt att se om produkten är skadad. Den kan därmed utgöra en risk för brand.

Mvh Spararn